AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, Mac 25, 2010

Tuhan beri beluncas untuk kita dapat rama-rama yang cantik ..

simbolik tajuk di atas tu untuk novel 'Ranting Cinta Si Plato' ..
actually, i belum baca lagi novel ni .. 
tapi ramai yang dah habis khatam dan kata best!
apasal i terlambat tahu nih ..

petang ni, i nak pegi kedai buku Dynamic depan Dewan Arif Budiman tu lahh ..
harap2 adalah novel tu nanti ..

tapi persoalannya,
adakah i tertarik bila terbaca sinopsisnya seperti ini  ..

'Sukar menerima hakikat si suami pergi tak kembali. 
Hati Sofea galau dan ganar. Separuh nyawanya terasa melayang. Bagi dia, Alfian, si suami terlalu muda untuk mati.'


betuilah kut ..
bila cerita itu dekat dengan kehidupan kita ..
kita mmg suka mengambil tahu ..

okaylah, 
untuk korang yang belum lagi baca novel Ranting Cinta Si Plato karya Norhayati Berahim ni ..
i kasi korang baca sinopsisnya dulu ..

walau apa pun, 
baca novel sambil  makan cheese cake secret recipe ..
sangat menenangkan jiwa ..

cubalah!


Tajuk : Ranting Cinta Si Plato (760 MS)
Penulis : Norhayati Berahim
Semenanjung : RM25.90
Sabah/Sarawak : RM28.90

Tuhan beri beluncas untuk kita dapat rama-rama yang cantik.

Sukar menerima hakikat si suami pergi tak kembali. Hati Sofea galau dan ganar. Separuh nyawanya terasa melayang. Bagi dia, Alfian, si suami terlalu muda untuk mati.Namun cerita yang terbongkar selepas kematian Alfian, membuat hatinya luka parah. 


Dalam melayan duka lara, Muaz muncul seperti kilatan cahaya. Lelaki yang bertahun dahulu pernah menaruh hati padanya. Lelaki yang sering berdoa, akan berjumpa semula ranting cinta yang tertinggal di belakang. 

Tidak mudah hati Sofea akan berubah, tidak mudah cinta akan beralih arah. Tetapi Sofea sedar cerita kelam yang ditinggalkan Alfian harus dipadam.

Dia harus bangkit, berdiri semula dan melupuskan segala ingatan pada yang menyakitkan..

 


(credit to facebook penulisan2u)

4 ulasan:

Hazzy Ishak berkata...

haz nak pegi pesta buku minggu ni
nak rembat novel ni lah
hehe

m'Z faRa.. berkata...

seyezly...cite nieh best sngat...farah dah bace dah...hee...

kakyang .. berkata...

Hazzy ~

adeh .. jelesnya kat korang yg dapat g pesta buku ..

kakyang .. berkata...

m'Zfara ~

novel tu belum kuar kat tepeng laa ..
cedeyh oh ..