AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, Mac 11, 2010

menukar nama blog .. mucuk2's family = sharing is caring

perasan tak dah tade perkataan mucuk2's family (disebut : mucuk mucuk's family) kat header atas tu?

i dah tukar dengan perkataan 'sharing is caring' ..
entah angin lintang manalah yang lalu dan terus rasa nak tukar nama blog ni ..
(url tetap sama - http://akuchubby.blogspot.com)

tapi i sayanglah dengan perkataan mucuk2's family ni ..
sebab ianya ada sentimental value ..
dulu masa kenal encik slslash ngan cik pida ..
kitaowg suka ngusik sebut hye mucuk mucuk ..
dah rasa sinonimlah sangat time tu ..

tapi sekarang dah jarang dengar ..
dah tak macam dua tahun dulu .. nak melawak bagai ..
time tgh fresh baru nak kenal kawan2 ..
time suka buat2 cakap pelat ..
time ada happy simcard .. 99 sen = 45 minit
time ngadap lepakroom setiap pagi sampai petang ..
time chatting pakai ooVoo atau skype bila ym kena block ..
time merajuk akan dipujuk ...
hahhaha ..

itulah ..
masing2 ada tanggungjawab masing2 dalam kehidupan masing2 ..
perubahan mencari kehidupan yang lebih sempurna adalah digalakkan ..
maka perubahan sikap itu memang tak dapat dielakkan ..
bila usia kita makin meningkat maka kematangan kita juga harus seiring ..
betul tak? ..

so cik pida & encik slslash,
i cuma terfikir nama blog ini adalah lebih sesuai dengan kita yang semakin dewasa ni ..
kita berkongsi blog .. berkongsi sedikit rasa dalam kehidupan ..
secara simboliknya kita saling jadi tongkat, lampu & telinga ..
kerana sharing is caring .. (emosi oh!)

korang rasa camne?


oklah, i nak siap2 pegi kursus satu hari kat sekolah lama cik pida ni, depan zoo taiping tu ..
kalo i rajin i snap pic ya cik pida ..
gambar monyet pun takpa kann ..
buat cik pida lepas rindu ..

ahak ahak ..

12 ulasan:

Pok Li berkata...

Kita dah semakin dewasa. Perubahan persekitaran membawa juga perubahan pemikiran dan gaya hidup

♥♥ eija ♥♥ berkata...

its okay akak...
ade perubahan dalam blog kita...
:)

cik pida berkata...

touching oh.....sobsss~

btol ckp kak yang..
peredaran masa dan setiap pengalaman tu mmg mendewasakan kita.

sharing is caring adalah sgt menepati ketika saat ini. Tp dari dulu pon kita selalu share kn kak yang! hehee..

Lya Colours berkata...

wah tuka nama uolss
blog skin tetap manja2 pink gitew

Monkey D Luffy berkata...

blog ni kongsi rupanya
br ku tau ni

cik pida berkata...

ye le monkey...eh! blh kew pggl cenggini? hak3

mmg blog kongsi tp kak yang la tuan tanah besorr die...kitowang ni menumpang kasih jek...hehe

kakyang .. berkata...

Pok Li ~

saya setuju ..
tapi kadang2 hati ni mengada2 nak manja mcm dulu2 ..

tu yg suka jiwa kacau tu ..
hehehe ..

kakyang .. berkata...

eija ~

thanks ja atas sokonganmu itu ..

kakyang .. berkata...

cik pida ~

betui2 ..
ada ketika cik pida jadi kaunselor kakyang .. ada ketika pula kakyang mengkaunseling cik pida ..

ada ketika yg lain, kita sama2 sengal! wakakaka ..

kakyang .. berkata...

Lya Colours ~

penjenamaan semula blog supaya lebih relevan dengan situasi semasa ..
sama2 dah meningkat dewasa ..
dah xpandai cakap pelat ..

hahahah ..

kakyang .. berkata...

Luffy,
ko saje taw ..owner blog ni adalah kakyang, slslash ngan cik pida ..

alaa, memang ler kakyang yng paling banyak post entry sebab kakyang ada kemudahan laptop & broadband & byk masa terluang ..

psstt, dorang bdua tu kena berjimat cermat, simpan duit nak kawen ..

erkk .. hehehehe ..

Tanpa Nama berkata...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thanks you as your information.