AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Selasa, Mac 16, 2010

agak-agak i buleh buka nursery tak? ..

dulu kecik2, tolong mama jaga adik-adik ..
sekarang dah tua ni, tolong adik beradik jaga anak depa pulak ..
khidmat sosial ni berterusan dari masa ke semasa agaknya ..
hahaha ..


ayong, mimi & acem


actually, anak2 sedara i ni dah 2 minggu ada kat kg, mama & abah tolong jagakan ..
mak dorang terpaksa duduk hospital kat kl jaga baby yang kena tahan kat wad ..
rawatan susulan sakit dia tu ..

sepanjang tempoh tu, i takdelah nak balik dok kg macam kes adam harris ..
adikja siap komplen kata i pilih kasih ..
kalo adam ada kat kg, terus i siap kain baju balik dok kg jugak ..
nak tolong jaga adam kononnya ..

memandangkan sabtu lepas i tak pegi memana .. balik kg pun tidak,
kenduri lagilah malas nak pegi ..
maka anak2 sedara ni dihantar ke rumah i ..
mintak i tolong jagakan sementara my parent & dikja pegi makan kenduri ..

mula tu i bising2 kat dikja sebab tak bagi hint apapun ..
main hantar jek .. take for granted i buleh tolong jagakan ..
sekurang2nya telefonlah bagitau dulu, kann ..
nasiblah dia kena bebel2 ngan i ..



dia sebut diri dia 'acem' (abg hensem)
walaupun muda 3 bulan daripada adam tapi nampak lebih dewasa ..



dorang ni bab posing nombor satu ..
semput maklang nak layan ..



ayong ni cekap uruskan adik2nya ..



petang tu, i kol abah bagitau tak payah ambik dorang ..
biar dorang bermalam kat rumah i ..
buleh mama & abah rest pulak ..

taw2 sajalah budak2 ni mmg banyak kerenah ..
kata kunci yang utama adalah SABAR ..
tak sabar dan tak dapat handle emosi yang punca terjadi kes penderaan tu ..

i pun pelik camne i leh sabar banyak2 ni ..
masa i jaga adik2 dulu, i mmg kakak yang garang taw ..
hahahah ..

i syak ini semua berlaku akibat kesan2 penuaan & petuaan laa ..
bila umur makin meningkat, hati pula semakin lembut ..
mudah kasihan pada orang ..

kakcik pula kata i buleh releks sebab i dah biasa jaga adam yang lebih hiper tu ..
setakat yang buas2 manje ni tak jadi kudis pun ..
erkk, puji diri lagi .. pitam cik pida baca!
sadis oh ..



breakfast pagi ahad .. roti telur & mee goreng ..
maklang masak taw ..



taknak orang suap2kan .. berdikari sungguh ..



korang happy sebab maklang masak sedapkan ..
lupa nak suruh korang buat tumbs up lah!
miahahaha ..


:p



agak-agak koranglah,
bila dah pencen nanti, i ada potensi bukak nursery tak?

^__^

4 ulasan:

cik pida berkata...

fuiyyohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
ebat ler mak lang neh! thumbs up bertubi3 utk kak yang!!! hahahah

xyah tggu pencen, sikalang pon boleh bukak nerseli maaaa....tp kena ambik cik pida jd sleeping partner la..hahha

kakyang .. berkata...

twinkle twinkle little star
how i wonder what u are ..
(dodoikan cik pida dulu sebelum dia jadi sleeping partner kakyang .. ahaks!)

nanti suntik dana banyak2 siket ya, cik pida .. ececehhh ..

cik pida berkata...

hahahaha...suntik dana je ke?? suntik len xnak? Botox kew, bitamin c, kolagen....:p

(nmpak mee goweng tu mcm sedap gila. Mcm plan nk g bekpes umah kak yang je....hehe)

Dayah berkata...

Salam Kak Yang,
Walah.. ada potensi kak..
buka..buka ^___^