AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Selasa, Mac 09, 2010

buah cempedak di luar pagar ..

ehh .. jgnlah tinggalkan kat luar pagar tu .. bawak ler masuk rumah ..
karang petang2 buleh kita makan cucur cempedak pulak ..
hehehe ... (apa yang ko merapu ni, kakyanggg .. xp)


korang penah ke tengok kek batik moist camni ..
adehhhh ..



actually, i just nak ckp yang ini budak baru belajar ..
jadi first time buat kek batik rupanya dah tak serupa orang ..
nak nyorok bawah mejalah camni .. malu!

apa nak buat kann, kek i ni ter'moist' pulak ..
maybe i cepat sangat tutup api tak tunggu sampai likat betui2 dulu ..
tak sabar2 sangat masukkan biskut marie tu ..
jadi untuk memujuk hati yang rawan, i letakkan kek ni dalam freezer, tempat buat ais batu tu ..
supaya bila i makan nanti hati i sentiasa sejukkk ..


tapi serius ok ..
kek batik tu mmg sedap dan lembut ..
rasa macam ko makan biskut bersalut coklat yang baru keluar dari peti ais .. siap moist2 lagi ..
bila sampai ke tekak terus macam nak makan lagi dan lagi dan lagi ..
miahahahaha ..

encik slslash jgn sedih2 taw xdapat makan kek yang sedap ni ..
nanti kalo kita g johor, kita buatkan eh ..
mana taw, lepas tu terus encik slslash terbuka hati nak bawak kita g zoo singapore ..

aminnnnnn ..


cara membuatnya ..




butter, milo, susu cair, gula, serbuk koko & biskut marie ..
semuanya menjadi satu ..





rupa kek yang xserupa orang ..
kalo keluar rupa cik pida ke, en slslash ke .. sure2 i lari dulu ..
ahaks!





satu tupperware untuk mama & family ..



[@-@]


kredit to cik nadia bayu .. ini resepi dari blog dia lah ..
(sila klik kat tulisan biru tu untuk dapatkan resepi yang lengkap)


selamat mencuba ya ..

:D

11 ulasan:

cik pida berkata...

fuiyyyoooooooooooohhhhh! nmpak gebusssss sgt.

kak yang ikut resepi ktne tu eh?
fida slalu buat guna susu pekat.. kejap je die dh pekat. Ye la, nama pon susu pekat kn.. hahahha...:p

kakyang .. berkata...

gebuss like me, ehhh ..
ahaks!! ..

dah letak link blog kat entri tu ..
nanti cik pida cuba ya ..

mesti lagi cantekk dari kerja tangan kakyang .. kann skill memasak cik pida dah sampai tahap gabann ..

wakakaka ..

Hazzy Ishak berkata...

teringat kek batik member poli hazz dulu
perhhh nikmat
dia tambah nescafe
rasa pahit2 manis

eqbalzack berkata...

masa saya kecik dulu...kakak saya suka buat kuih ni...sedapppp!

slslash berkata...

kakak kita x suka masak

kakyang .. berkata...

hazzy ~
bagusnya tambah nescafe ..

i love nescafe ..
hahaha ..

kakyang .. berkata...

cikgu eQ,

kecik2 cikgu dah rasa ya ..

saya yang dah tua ni (erk, aku dah tua kerk) baru nak blajar masak ..
hehehe ..

kakyang .. berkata...

encik slslash ..
jenuh menyuruh baru nak komen ..

btw, terima kasih (dengan harapan kamu membaca perkataan zoo singapore tu .. heheheh)

Dayah berkata...

Salam Kak Yang,

Alahai.. dah lama nak taw mcm mana nak buat benda alah ni..
Dulu ada senior kat ofis selalu buat katanya senang gler Dayah.. saya pun garu kepala.. sbb saya mmg fail buat2 kuih2 ni..
lepas tgk akak nyer entri ni.. masyaAllah betul rupanya senang.. hari dicuba ni.. ^_^

before that TQ kak Yang sudi be my follower.. I follow u ^_^ tooo

kakyang .. berkata...

Dayah ~
thanks to u too ..

itulah, kakyang pun 1st time cuba sbb nampak resepi tu simple dan senang ..

biasalah standard org malas cam kakyang ni haruslah membuat sesuatu ikut kemampuan ..
hahaha

btw .. selamat berkenalan ya ..

yonna berkata...

ya allah! terus tertelan bergelen2 air liur ni waaaaaaaaaaaaaa !!

bestnyaaa! sedapnyaaaaaaaaaaa T____________________T