AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, September 22, 2011

Trip ke Johor Bahru : terlajak sampai ke Singapore ..




terlajak kononnyer .. heheh
sebetulnya itulah tujuan utama trip ke Johor Bahru kali ni ..
mahu ke Singapore atau lebih tepat lagi ke Universal Studios Singapore! ..









ini kali kedua masuk Singapore taw ..
first time pegi tahun 2009 .. *sila baca entry ini ..
sebelum ni dok melobi nak g zoo singapore tapi cadangan asyik kena reject jek ..
so, bila buat cadangan baru ke USS ni tanpa harapan yang besar ..
tetiba jek orang johor kata OK!
mak oii .. macam nak melompat rasanya .. rezeki!

dekat2 nak g johor tu, hari2 check passport ..
risau hilang laa .. cicir ke hape kann ..
kebimbangan yang terlampau tu ..
dan takut nak seronok lebih2 karang tak jadi .. nangis! ngeee ..

subuh 16/09/2011 tu bersemangat bangun awal & siap semua ..
jadualnya 7.00 pagi harus ada depan Tune Hotel Danga Bay itu .. so ngam2 sampai .. 
i ambik pakej lawatan ke USS + Treasure Hunt sempena Hari Malaysia
under Rajawali Bintang Travel ..












 
cuma bila naik bas ni, letih sikit ler ..
kena turun dua kali untuk pemeriksaan imigresen Malaysia & Singapore ..
naik escalator bagai .. jalan laju-laju, kalut-kalut semua ..
bukan tak buleh jalan lambat-lambat ..
tapi tengok semua orang macam kejar masa jek ..
terpaksalah i pun berlari2 anak tekak gak ..
hahahaha ..





pagi2 tu jalan memang jammed ..
bersaing ngan orang nak g keja Singapore ..
kiteorg sampai dalam pukul 9.00 lebih  ..
USS bukak pukul 10.00 pagi ..




lepak2 depan USS, giler snap pic globe yang besar gedabak itu ..
dengar urusetia bagi penerangan pasal aktiviti treasure hunt 
& serah goodie bag  ..




Q giler nak masuk USS tu pun ..
maybe Malaysian yang ramai sebab orang ambik kesempatan bercuti sempena Hari Malaysia  ..

korang ada kat situ jugak x? hehehe ..