AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Selasa, Jun 16, 2009

precious moment ..

alhamdulillah keja kawen dah selesai .. rase2 lambat lagi kut ayahngah ngan makngah nak wat kenduri sbb anak2 yang tinggal sumenyer lelaki .. cume yang potensi tu 'abang' laa tapi umo die bawu 22 tahun .. muda sgt kann! ..

abang, ko jgn teringin nak kawen lagi taw .. bagi makpak ko bernafas dulu ..
relaks2 yo .. hahahha ..


kali ni majlis sanding ayu & elfa buat kat Universiti Malaya .. tempat keja ayahngah ..
ayu kata relevan untuk sume tetamu .. mudah parking ngan selesa .. dewan berekon beb!

tapi, betul ke kata orang kalo suke2 sgt, duka yang dapat? huhuh ..
yealah .. aku punya laa xcited nak g kenduri my adik sepupu ini sampai sanggup xtido
jahit labuci kat baju satin putih sbb nak pakai masa majlis tu nnt..


happy2 gitu .. mlm hari jumaat tu pegi UM tgk owg siap pelamin .. tido lewat dekat 2 pagi ..
then, bangun pagi hari sabtu tu, pale xleh angkat! adehhh ..
sangat sakit woo .. terus tade mood nak wat pape .. tensionnnnnnnn!!
tatau laa angin naik pale or pale naik hangin ..
opah picit2kan pale pun xjalan ..
makan penadol 2 bijik pun ala-ala jek ..

bila majlis tu wat kat UM, harus laa kena pegi sane naik keta ..
xkan nak dok umah sowg2 lak kannn atau later2 g sane ..
so, disebabkan kondisi aku yang weng2 tu .. family aku terpaksa laa tunggu aku bersiap ..
mama tahan jek layan perangai aku yang berangin xnak pegi mulanyerr ..
ayu awai2 lagi dah siap sound2 manje .. apa laa kakyang nih.. huhuhu

dah siap2 sume, pegi jugak ..
sampai dalam kul 11 gitu terus makan .. makan pun sikit sbb xtahan bau nasi minyak ..
pale semakin sakit terase nak tumbang jek ..

aku dok diam2 kat kerusi di luar dewan .. terpikir jugak nak mintak tlg sapa2 anto aku balik
tapi sangat laa xpatut kalo aku wat cam2 .. so, diam2 sudaaa ..

akhirnya life saver mai jugak .. atan ckp ayahngah swh aku g bilik persiapan
pengantin di tingkat atas, rehat2 kat sane .. lega!!

maka, aku lena sepanjang majlis berlangsung ..
aku cume tgk pic dalam kamera digital ngan henpon jek .. mintak tlg atan snapkan ..


meja makan beradab ke makan biadap .. miahahaha ..


bapa pengantin pompuan tgh menepung tawar ..
dats my ayahngah!


penuh dewan ni ..
walaupun hujan turun lebat selebat2nyer ..


bahagianyerrr depa berdua ..


sorry laa ayu ..
kakyang a bit lost dlm majlis ko ..
terlepas banyak precious moment ..
sgt hiba di dalam hati ..


4 ulasan:

m'Z faRa.. berkata...

ala...
shedey nye..
kalo da sakit kpale 2,da x boley nak wat pe kan kak yang...
huhu..
2 la..
sape soh tdow lambat2..
heee...

kakyang .. berkata...

huhuhu ..
panggggggg kat diri sndirik!!
ngade2 sgt ler pulakk ..

laen kali tanak happy2 sgt ..
lite2 sudaa ..

tapi kata pakcik mucuk mucuk tu ..
'kita merancang, Dia yang menentukan ..'

hurmm .. kdg2 kite terlupa pasai qadak dan qadar .. kite terlupa ada hikmah di sebalik kejadian ..

seb bek ada pakcik tolong ingatkan .. huhuhuh ..

cik pida berkata...

lor...pakai santek3 sakit pale la pulak...emmmmm

xpe2, yg pnting baju kain satin putih tu mmg santek! sesuai ngan kak yang! mmg berbaloi3!!!!
jd, sile jgn nyesal sbb sakit pale..okeh! huhuhu

>>>x sabo tgk kak yang pakai baju satin ala2 putih sambil menyimpuh dlm mesjid...;)

kakyang .. berkata...

uittss cik pida ~

kakyang pun xsabo nak tgk ko menyimpuh2 depan tok kadi ..

jum kite wan to sum ..
sape dulu jumpa tok kadi ..
kih3 ..


bajet gatai lebey lak kakyang ni ..
kwang3 ..