AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Rabu, Mei 25, 2011

Trip ke Melaka - Johor .. *Cowboy Town di A Famosa Resort, Melaka ..

Assalammualaikum kengkawan ..

Tengah2 rajin mengadap notebook ni,
i nak hapdet cerita pasal my trip ke Melaka dan Johor
pada 30 April - 02 Mei 2011 yang lalu.
Perjalanan kali ni menyimpan kenangan manis dan kenangan pahit juga ..
* i pasrah atas segalanya ..
huhuhu ..

Cadangnya nak menginap di Melaka satu malam dan teruskan perjalanan ke Batu Pahat, Johor ..
So, i pilih A Famosa Resort, Alor Gajah sebab nak bawa Adam Harris masuk Cowboy Town ..
Hari khamis tu kakcik dah hantar Adam Harris balik kampung 
sedangkan kiteowg nak gerak ke Melaka hari Sabtu pagi ..
Ini semua gara-gara Adam dah tak sabar nak berjalan, takut kiteowg tinggal dia. 
Anak i sorang ni memang taksub pada satu2 keadaan camtu ..
Alahai ..

Kiteowg masuk ikut Plaza Tol Ayer Keroh untuk ke destinasi penginapan ..
Terasa perjalanan agak jauh sebab tak ikut laluan yang betul ..
Patutnya masuk ikut Plaza Tol Simpang Ampat saje,
memang dekat sangat dah tapi nak buat camne kan kiteowg semua tak tahu.
Nasib baik ada GPS dari my Nokia E5 sebagai penunjuk arah jadi tadelah nak berhenti tanya orang .. Alhamdulillah selamat sampai ..




Memang puas hatilah menginap di A Famosa Resort ni ..
Bilik hotel selesa, breakfast sedap ..
paling best bila dapat saksikan pertunjukan kat Cowboy Town tu ..
memang teruja sangat-sangat!


Menjadi penonton barisan hadapan ni feeling dia lain tau ..
terasa 'masuk' dengan show tu ..



muka orang happy!! Nampak tu dah tak pakai kasut dah ..


























pertunjukan yang superb! tabik springgg ..


Korang kalo pegi Melaka, jangan lupa singgah sini tau ..
Pertunjukan Red Indians sembur2 api  & Carnival Show tu memang berbaloi-baloi .. 
satu pengalaman yang best bila bawak budak kecik macam adam tu ..
kira tak payah masuk zoo ..
haiwan2 kat zoo depa tu datang buat pertunjukan kat kita ..
hehehe ..

rasanya adamlah yang paling happy ..

sebab dia dapat duduk atas belalai dua ekor gajah sambil tangkap gambar ..
erkk, dikja yang duduk sebenarnya ..
dia dok atas riba dikja time tu ..
*tak pasal2 dikja pun terbabit sama sebab adam tu penakut .. hahaha

pertunjukan diakhiri dengan percikan bunga api pelbagai corak & warna ..
terus mood sambut merdeka & tahun baru lagaknya ..
meriah sungguh!!



2 ulasan:

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

tak pernah masuk cowboy town ni even da banyak kali pergi A Famosa.

kakyang .. berkata...

lepas ni kena masuklaa ..
best sangat carnival show tu .. siap ada pertunjukan bunga api lagi .. terasa macam sambut merdeka lak.. hahaha ..