AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, April 08, 2010

lihatlah keindahan sawah yang luas terbentang ..



hari sabtu @ 03/04/2010 lepas, 
i ngan family pegi kenduri umah sepupu abah kat Tanjung Piandang, Parit Buntar ..

kalau sapa2 taktau,
Parit Buntar ni dok dalam daerah Kerian ..
kira berjiranlah dengan daerah i - Larut, Matang dan Selama ..
Parit Buntar juga bersebelahan ngan Nibong Tebal, Pulau Pinang - negeri cik pida ..
mostly, yang stay area sawah padi cam Tg Piandang, Selinsing, Alor Pongsu ni 
adalah orang banjar @ kula'an .. boleh speaking jerman punya ..
hehehe ..

banyak ler speaking jerman .. 
sapa yang tau ckp loghat banjar nih? i taw sepatah dua perkataan jek ..
walaupun sedara mara ada yang pure banjar tapi tade doe nak blajarnyerr ..
dulu time kecik-kecik ..
dengar jek dorang ckp pastu bantai mengekeh gelak .. 
balik umah siap mengajuk-ajuk lagi ..
maklumlah xpaham bahasa ..

mama pun tak pandai loghat banjar walaupun 
datuk i memang orang banjar tapi mata sepet banjar tu sikit2 adalah mama warisi ..
i think sbb tu lah kut abg i yang sulung mata dia lebih sepet drpd kami sume ..

cuma bila i tgk cermin, i pun nampak mata i mcm sepet light2 ..
korang ada perasan tak?

gelak cepat ..
taw lah korang tengah gelak tu .. i pun rase nak gelak guling2 nih ..
huahuahua ..




makan berhidang duduk bersila ..
korang tengoklah atan makan camne tu ..dia kekok nak letak pinggan kat lantai ..
orang muda .. orang muda ..




2 ulasan:

atty's berkata...

beshnya tgk pemandangan indahnya kampung..

kty pun banjaroes..tp leh ar speaking 2-3 ketui je..ekekekke

Laili berkata...

samalah kita kak atty.
banjar juga,,tapi tak berapa pandai nak cakap. org cakap bolehlah faham