AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Selasa, Februari 23, 2010

cubaan menjadi rajin adalah suam-suam kuku ..

sabtu lepas tade pegi mana pun ..
semangat tu berkobar2 nak mengemas rumah ..
basuh baju & mop lantai ..
masak ..

tapi bila layan fb, blog & drama korea kat chanel 303 ..
seperti biasa semangat tinggal semangat ..
cuma basuh baju jek yang selesai ..
yang lain tu ado!

jadi, disebabkan cubaan menjadi rajin hari sabtu adalah gagal ..
i tanamkan balik semangat tu hari ahad pulak ..
hurmm .. ada sedikit peningkatan ..




sakan membeli ..


pagi tu i keluar pegi beli barang dapur di kedai dekat dengan umah ..
keluar kut pintu blakang supaya orang tak nampak i keluar ..
macamlah ada orang skodeng plak! hohoho ..

lama tak keluar ikut pintu belakang jadi space belakang umah tu macam tak terbela ..
dah naik rumput panjang walaupun atas simen ..
haihh .. memalukan betul ..

atas dasar kesian kat laman sekangkang kera belakang umah tu,
i volunteer cabut rumput dan sapu sampai cantik ..
cantik? yealah tu ..

tengahari tu i masak ni jek ..
walaupun beli sayur sampai dua jenis ..




sambal tumis tauhu ..





sambal tumis tauhu + kicap kipas udang + nasi panas2 ..
walaweiii ..


camane pun, i still tade kekuatan nak mop lantai petang ahad tu ..
tak tau nape dari dulu lagi i xsuke mop lantai ..
sebab kalo i mop lantai, i akan mop sampai tiga kali ulang ..
lepas tu nak lap lagi ngan kain kering pulak ..
sangat lambat siap maaa ..

tension jugak bila lantai melekit ..
sebab lama tak mop dan malas mop sampai malu nak tgk tapak kaki sendiri ..
alamak! kuranglah saham i camni pi buat pengakuan terbuka pulak ..
adehh ..

malam tu i tgk raja lawak sambil2 layan fb ..
seronok tgk afdlin shauki, dlm sibuk2 jadi juri tu sempat jugak updated status fb dia ..
maggi saya sudah kembang lor ..
hehehe ..

dekat 2.30 pagi rasanya baru mata terlelap ..
kunci jam pkul 5 pagi .. kengkonon bangun awal nak siapkan bekal sarapan pagi ..
tapi, ntah apalah mimpi tidow tadi ..
i mop lantai tuuuu ..




mop lantai pkul 5 pagi .. sgt pelik di situ ..



nasib baik rumah tu spacenya kecik jek ..


itulah kann .. kalo iltizam dan kesungguhan macam ni selalu ada dalam diri i ..
mestilah umah i yang paling berseri dan bersinar2 kat kawasan tu ..
chewah! berangan terus nih ..

dan i sempat buat cucur bawang pagi tu bawak g sekolah ..
makan sorang2 ..
hahaha ..





i makan cucur ni sampai petang ..




4 ulasan:

Pok Li berkata...

setiap yang berusaha pasti ada natijahnya

Ah Fatt berkata...

ko upahlah aku jd tukang mop
aha

kakyang .. berkata...

Pokli ~ setuju.. maka rugilah bagi orang yang malas cam saya ni ..

kakyang .. berkata...

Ah Fatt ~

buleh ke upah ko?
Kena daftar kat mana2 kedutaan tak? or agensi warga asing ke?

ahaks! ..