AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Jumaat, Januari 07, 2011

sebelum berakhirnya 2010 itu - kena tukar tempat bertugas!



16 Disember 2010..
mahu menangis rasanya masa baca surat arahan pertukaran tu .. sedih sgt!
baru rasa serasi kat sekolah ni tetiba kena tukar lak ..

pastu kat sekolah baru kena buat kewangan bagai ..
13 tahun servis, tak penah sentuh akaun sekolah langsung ..
dua tahun setengah kat sekolah menengah,
sembilan tahun lebih kat Pejabat Pelajaran Daerah ..
setahun lebih kat sekolah cina ..
tak tau laa berapa tahun pulak kat sekolah kebangsaan ni ..
harap tak lama sgt laa ..
sbb i aim nak mohon gred N27 secara KPSL lak ..
so, tengah pulun untuk lulus exam 1 paper lagi .. 2 paper sudah lulus tahun 2010 ..
Berusaha!!

I putuskan untuk pegi lapor diri jugak walaupun ada yang cadangkan i buat rayuan kekal ..
malaslah nak merayu-rayu bagai .. xtau nak bagi alasan apa ..
muhasabah diri dan anggap semua yang berlaku ada hikmahnya ..
maybe inilah masa yang sesuai i belajar buat akaun lak ..
selama mana nak mengelak, kann ..
nanti mana tau kalo dua tiga tahun akan datang, tak layak lagi nak mohon N27,
peluang untuk naik pangkat N26 akan datang ..
sure2 kena buat kewangan sekolah jugak ..
maka, hadap ajelah kesusahan sekarang untuk kesenangan masa depan ..

ermm .. bila dah pkir camtu ..
sedikit sebanyak i dah berlapang dada ..
dah kuranglah sedikit rasa tension tu ..



selagi mahu belajar, selagi rajin bertanya ..
pasti segalanya akan jadi mudah ..
Insyaallah ..


2 ulasan:

atty's berkata...

salam kakyang, selamat tahun baru
betul kata kakyang , pasti ada hikmahnya

kty doakan yg terbaik utk kakyang.

kakyang .. berkata...

kak ty,
terima kasih atas doanya ..
kakyang pun berharap dapat beri khidmat yang terbaik dan sentiasa menyenangkan orang lain ..

selamat tahun baru 2011!