AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, Jun 24, 2010

Time Tunnel Museum ..

Alkisahnya ..
selalu sangat i pegi Cameron Highlands ..
tapi tak tahu pula ada wujudnya Time Tunnel Museum ni ..
jadi, bila ikut rombongan bebudak sekolah aritu ..
kena ikutlah aktiviti dorang ..
melawat tempat2 yang menambah pengetahuan semasa ..
hahahaha ..


kembali ke zaman lampau ..


Biasalah, bile pegi muzium tengok apa lagi kann ..
tentulah barang2 yang antik dan popular pada zamannya ..
ada juga barang2 yang membuatkan kiteowg terusik nostalgia lalu ..
bila tengok beg rotan, ada yg terjerit dan kata 'dulu kecik2, i bawak beg ini g sekolah' ..
memori sepanjang zaman tu ..


meh kite layan aje pic makcik ni yang terlebih over dari budak2 darjah 4,5 & 6  yang ada aritu ..
miahahahaha ..



 kerusi antik tapi i lambat lagi nak antik ya ..


replika vespa & basikal .. so cute!


feeling kopitiam ..



beca ..


Merdeka!! .. proud to be Malaysian ..



leganya dapat melekat kat dinding .. hehehe



ermm .. bagus jugaklah lawatan sambil belajar ni ..
selain happy2, bebudak sekolah rendah ni dididik mengenal sejarah bangsa ..
kerana 
sejauh mana kita pergi .. selama mana kita tinggalkan ..
kita tetap punya jati diri .. 
dan
bangga menjadi anak MALAYSIA !!

ewah ewah ..



1 ulasan:

mama zharfan berkata...

salam ziarah..me jln2 cni :) nice blog..
have a happy weekend!!