AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Isnin, Jun 28, 2010

Aku Terima Nikahnya ..

Buzz!!
Tajuk gempaq dak??
hohoho ..

Alaa ..
Itukan tajuk drama yang Rozita Che Wan berlakon tu,
disiarkan kat Astro Oasis ..
Dalam cite tu, die yg bernama sabrina adalah editor majalah Anis ..
Pompuan yang sedang tercari-cari jodoh yang sesuai ..
Nampak cerewet memilih jodoh dan dalam masa yang sama menjadi sangat terdesak ..
Sehingga die membina harapan pada sesuatu yang belum pasti ..

Namun begitu, tindak tanduknya haruslah sentiasa berlapik sesuai ngan faktor umur, jantina dan
adab susila budaya melayu ..
Paling penting dia adalah perempuan Melayu Islam yang tertibnya harus dijaga ..

Yealah kann ..
Pompuan kalo sukakan seseorang lelaki tu, dia akan memberi signal2 kecil dan berharapkan lelaki tu
paham dan memberikan reaksi yang serupa ..
tapi kalo lelaki tu xpaham2 jugak, sebelah mata pun xpandang ..
Belajarlah berkata pada diri sendiri 'kau tercipta bukan untukku' ..

Teringat satu scene tu, bila Sabrina tanya seorang lelaki pasal ikhlas ..
Lelaki tu ckp 'ikhlas tu rahsia Allah' ..
Then bile sabrina tanya nape lelaki suka cakap depa ikhlas bile ckp ngan org pompuan ..
Adakah itu bermakna depa tak ikhlas? ..
Lelaki yg beri jawapan tu pun xtau nak kata apa ..
hahahaha ..

dan satu scene lagi ..
Bila sabrina berbual ngan seorang ustazah tu ..
Bertanyakan pasal napa dia asyik ditemukan dengan orang yang salah ..
Bila hati dah berkenan rupa2nya itu suami orang ..
tunang orang ..

Ustazah tu suruh dia buat solat istikharah, mohon petunjuk daripada Allah SWT ..
Bila hati kita dah buntu, kepada Allah SWT seharusnya kita memohon ..

ermm ..
Itu cerita pasal episode minggu lepas jek ..
Makna kata setiap scene tu selalu buat i berfikir
dan blajar muhasabah diri ..

Tapi kann ..
Tengah2 syiok menonton episode demi episode ..
Minggu ni dah abeslah pulak drama tu ..
Alahai ..

1 ulasan:

usop berkata...

die sampai epsiod brape?
tq..
dpt donload sampai 12 jer..