AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Ahad, Julai 24, 2011

gelabah biawak kata orang ..

assalammualaikum dan selamat berhujung minggu ..

i kat ofis hari ni ..
sabtu semalam pun sama ..
nasiblah bila kena siapkan dokumen kewangan untuk diaudit ..
rabu depan kena hantar padahal selasa tu ada program kena attend di Ipoh .. sure2 dah rugi satu hari tak boleh buat apa-apa ..

first time ni nak menghadapi audit kewangan .. *masa di ppd dulu sebagai auditee audit MS ISO ..

ini pun dokumen tahun lepas yang dibuat oleh ketua pembantu tadbir yang lama .
i cuma melengkapkan beberapa dokumen yang belum selesai ..
tapi banyak juga .. dalam 6 bulan ni dok buat sikit2 ..
kadang2 culas, rimas, malas  .. itu yang gelabah bila surat audit mai ..
short notice pulak tu .. alahai

masih dok  blur ..
so, kena minta bantuan dikja lagi ..
suruh dia kauntercheck apekebenda yang perlu dikemaskini ..
sapa lagi kan nak minta tolong time cuti2 gini .. jadi adik sendiri haruslah jadi mangsa .. hahaha
tapi tolong bersyarat tu - kena belanja dia nanti .. cesss!
ermm .. i okay jek ..
kalo tak minta tolong pun i yang selalu belanja dia ..


apa yang penting .. kerjasama!!!! *oppsss .. ter'wonderpets' pulak ..
yang penting tugas adalah selesai ..
tau sajelah urusan kewangan ni bukan boleh dibuat sambil lewa ..
nanti dicop cuai ..
atau tindakan tatatertib bakal menyusul ..

tak mahu! tak mahu! ..



2 ulasan:

ciK LyndaWawa igUana berkata...

selamat bekerja di hari minggu..jgn sedih2....pasni leh mintak husband belanja makan....=]

kakyang .. berkata...

cik lynda ..
tenkiu2 ..
ermm, nk kena cari hasben dulu baru leh mintak dia belanja makan ..
huhuuu ..