AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, November 05, 2009

hujan, tosei dan kari ayam ..

hari ni pagi2 lagi dah hujan.
selalunya petang2 mmg kompem laa hujan, kadang2 sampai ke malam ..
kalo x hujan sekejap, mesti kilat sabung menyabung ..
lebat giler ..

semalam dapat pesanan dari ketua jabatan opis baru ..
mintak datang sebab nak buat sesi fotografi ..
tangkap gambar semua staf bagi tahun 2009 ..
saya menyelit saje walaupun tugas belum bermula ..
bagusnya dorang ingat juga kat saya ..
heee ..

so, pagi tadi tangkap gambar dalam hujan renyai2 ..
mula2 dah berhenti, dah duduk susun elok2, rintik2 laa pulak ..
jangan ler gambo tu nanti nampak titik2 hujan ..
habislah poyo muke semua orang ..

kejap jek saya kat sana .. selesai tangkap gambo terus balik opis ..
perut dah berkeroncong lapo .. otw nak sampai opis tu, saya ajak atan mam roti canai
tapi dia xnak .. dia ckp mesti mama dah belikan makanan untuk dia ..

nasib baik sampai jek opis dah ada makanan untuk dimakan ..
kak zan dah tunaikan janji dia!! yeyyyyy ..
pagi ni kiteowg warga opis makan tosei from kak zan's kitchen .. mabelesss!!!
pukul berapalah dia bangun pagi masak tosei dan kari ayam kampung tu ..
25 keping tosei pulak tu .. siap ngan sambal kelapa lagi ..
vavavava (nampak x kepala saya dah goyang2 nih .. heheheh)

thanks kak zan ..
permintaan nak makan tosei tu dah lama dah ..
rasa2nya sejak 4 tahun lepas lagi ..
disebabkan saya dah nak berhijrah ni, dia susah payah buatkan ..
terharu owh ..

masa tengah soru sapderk tu tetiba teringat kat my kawan baik ..
yang beria-ia nak makan kari ayam tu ..

asai makan kari ayam teringat dia, asai teringat dia makan kari ayam ..

dia tgh mc sekarang, baru lepas minor opperation ..
mister, semoga cepat sembuh ya ..

4 ulasan:

cik pida berkata...

tosei??? ammmmaaa...nala narekek!
nyam3...

nt nk kak yang wat utk fida pulok! ekekek

kakyang .. berkata...

uittsss, mane lah kakyang pandai masak tosei tu ..

bukan cik pida ke yng dah expert? ..

wakakakaka .. xp

atty's berkata...

nasib lah tak de gambo ..kalo tak bikin org lapo jew..eekekeke

kakyang .. berkata...

atty's ~

kalo ada gambo, sure2 kakyang pun lapo lagi .. hahahaha ..

thanks sudi menjenguk :-*