AHLI MESYUARAT TINGKAP ..

Google
 

Khamis, September 10, 2009

kari ayam ..

salam pagi khamis uolss ..
semoga tenang, kusyuk dan tawadhuk menjalani ibadah puasa ..
dan sihat walafiat adanya ..

ada sorang kawan baik saya ni. lately ini asyik tak sihat saje. badan pun dah shrink sikit. tak seronok laa kan kalo dok sihat segar bugar tetiba kurus mendadak.
saya slalu ckp kat die .. ni mesti sumting wrong sum where ..
harap2 die ok laa kan.

maklumlah, dah banyak sgt kes meninggal dunia on the sport .. tade talian hayat 1, 2, 3 pun ..
jadi uolss, kalo rase laen macam tu, harus laa cepat2 ke doktor ya .. check2 segala.

so, ari2 dia saje usik2 saya .. mula2 dalam email ..
dia ckp kalo masak kari ayam, send to him ..
saya ckp takpe, kalo saya masak nnt, saya buat entry kat blog ..
hahaha ..

then, minggu lepas dia ckp lagi benda yang sama ..
saya dah xpasti dia bergurau ke tidak .. takut2 jadi permintaan terakhirnya yang tak tertunai ..
ayoyo .. harus laa saya gelabah .. bab2 cenggini saya a bit sensitive laa dear ..

saya sampai terpikir nak beli ayam then nak mintak mama masak subuh2 lepas sahur tu.
mama masak kari ayam lagi sedap daripada saya masak .. hahaha .. alasan.
tapi, macam2 benda yang saya pikir dan banyak pula persoalan yang berlegar ..
so, that kari ayam postponed .. belum masak lagi.

tadi, bila jumpa kawan baik saya ni ..
saya bagitau dia apa yang saya pikir kesan dari permintaan dia tu ..
dia ketawa beso sbb dia bergurau jek dgn saya aritu ..
saya pulak yang susah hati ..

saya bagi laa alasan ..
mana laa tau kalo2 satu hari nanti saya dapat msg yang dia dah tade .. (kasar betul alasan saya tu)
tentu saya akan menyesal seumur hidup saya .. kannn ..

huhuhuh ..

8 ulasan:

Kak Ungku Betty berkata...

Salam...to all mucuk2's family Kak Ungku ingin ucapkan Salam Aidil Fitri semoga meriah raya tahun ni. Extra carefull while on the road. Go back & come back in one piece ok? Take care dear...

vidadarisakura berkata...

er..kalau saya pun pikir macam tu kak.hehe

kakyang .. berkata...

kak ungku betty ~

thanks ya ..
semoga kak ungku sekeluarga begitu juga hendaknya ..

harapnya silaturrahim bertambah erat di antara kita ..

kakyang .. berkata...

vv ~

tu laa psainyer ..
adoyai ..

cik pida berkata...

wsalam...

thank kak ungku. Hope the same to u n ur family...wink3

SALAM AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

cik pida berkata...

kak yang...nk jugek kari ayam! tp kak yang yg wat! taw! XP

PPD berkata...

ceh cik pida ..

kakyang manalah pndai masak ..
setakat jerang air dan tenggek nasi buleh laa ..

kakyang .. berkata...

hahahahah ..